Informatie

Marian Vrielink, Fotograaf.

Als fotograaf probeer ik vast te leggen wat ik meemaak en om mij heen zie gebeuren, maak ik beleving zichtbaar. Er wordt een beeld gegeven van een tijd die even stil lijkt te staan. Een moment gevangen, waarbij onduidelijk is wat er gaat gebeuren of zojuist gebeurd is. Mensen als vlinders in een doos. De kijker wordt meegenomen naar een andere werkelijkheid, kan toeschouwer zijn hiervan, op afstand blijven, of meegetrokken worden in de intieme wereld van de ander, waarin hij zich zou kunnen herkennen. Het heeft niet zozeer te maken met de dingen die je concreet ziet, maar alles met hoe je deze dingen ziet. Ieder kan er zijn eigen verhaal in zien.

De concepten voor die verhalen komen uit mijn eigen ervaringen, mijn geschiedenis en de nieuwsgierigheid naar  de levens van ieder uniek mens. Het gaat daarbij om een mens tussen andere mensen, een mens alleen, op zichzelf of juist de afwezigheid van mensen in een omgeving waar het lijkt of er iets staat te gebeuren of juist iets voorbij is. Er lijkt sprake van een andere werkelijkheid, gescheiden of op afstand van de werkelijkheid van de fotograaf, de toeschouwer, de ander. In mijn werk laat ik een weergave zien van deze bijzondere werkelijkheid.

De foto’s zijn niet geënsceneerd, maar zijn een deelmoment uit een dagelijkse werkelijkheid van een ander. Een persoonlijk, intiem moment in het mysterie van het leven van iemand, binnen de grote, uiterlijke wereld die we met z’n allen delen. Stilzetten van tijd, stilstaan en zien bij de ander, in een dagelijkse situatie, op een rustig moment.

De thema’s in mijn werk gaan over identiteit en anonimiteit, afstand en nabijheid, verbondenheid en verlatenheid, innerlijke wereld en uiterlijke wereld.

Exposities

2017 Kunstroute Beuningen
2017 Groepsexpositie Atelier ’t Pakhuys , Zutphen
2016 Expositie Molenhuis Beuningen
2015 Expositie Ontmoetingskerk Meijhorst Nijmegen
2015 Kunstroute Beuningen.
2014 Verloskundigenpraktijk Amsterdam, 2014, 2015, 2016
2014 Kunstroute Beuningen.
2013 Kunstroute Beuningen.

Foto’s te koop
Mocht je na het zien van de foto’s willen reageren of ben je
geïnteresseerd in een bepaalde foto? Neem contact met mij op via mijn mail,
mobiele telefoon of het contactformulier.

Marian Vrielink// Photographer                                                       Mobiel: 0636188489                                                                            Email: marian.vrielink@planet.nl